Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Principi rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena u Crnoj Gori – fokus obuka Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Misije OEBS-a

Objavljeno: 17.06.2019. 17:50 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti i Misija OEBS-a u Crnoj Gori organizovali su tri modula obuke za kontakt osobe za rodnu ravnopravnost iz sedam crnogorskih opština, u periodu maj-jun 2019. godine u Podgorici, u cilju unapređivanja njihovih  trenerskih vještina za rodnu ravnopravnost.

Ove kontakt osobe su sada stekle neophodne vještine kako bi promovisali/e principe rodne ravnopravnosti kroz organizovanje aktivnosti i događaja u njihovim opštinama.

Obuka od tri modula je fokusirana na prezentacije i vještine zastupanja u oblasti rodne ravnopravnosti.

Modul 1, održan od 27. do 29. maja, bio je posvećen tehnikama učenja odraslih, kreiranju obuke i razvoju programa obuke.

Modul 2, održan 6. i 7. juna, bio je fokusiran na neophodne preduslove za uspješnu radionicu.

Tokom završno modula, održanog 13. i 14. juna, učesnice su predstavile svoje novo-stečene veštine i dobile uputstva i preporuke od prdavačica.

"Ova serija treninga mi je omogućilo da ojačam svoje samopouzdanje", istakla je kontakt osoba iz Bijelog Polja, Almasa Rizvanović.

"Učesnice su primijenile usvojeno znanje o rodnoj ravnopravnosti, te sada posjeduju vještine neophodne da se vode i organizuju radionice o rodnoj ravnopravnosti", zaključak je trenerica Slavice Striković i Aleksandre Crvenica.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti i Misija OEBS-a u Crnoj Gori će nastaviti da podržavaju rad kontakt osoba za rodnu ravnopravnost, imenovanih od strane opština, kao efikasan način promovisanja rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena na lokalnom nivou.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?