Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Принципи родне равноправности и оснаживање жена у Црној Гори – фокус обука Министарства за људска и мањинска права и Мисије ОЕБС-а

Објављено: 17.06.2019. 17:50 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права – Одјељење за послове родне равноправности и Мисија ОЕБС-а у Црној Гори организовали су три модула обуке за контакт особе за родну равноправност из седам црногорских општина, у периоду мај-јун 2019. године у Подгорици, у циљу унапређивања њихових  тренерских вјештина за родну равноправност.

Ове контакт особе су сада стекле неопходне вјештине како би промовисали/е принципе родне равноправности кроз организовање активности и догађаја у њиховим општинама.

Обука од три модула је фокусирана на презентације и вјештине заступања у области родне равноправности.

Модул 1, одржан од 27. до 29. маја, био је посвећен техникама учења одраслих, креирању обуке и развоју програма обуке.

Модул 2, одржан 6. и 7. јуна, био је фокусиран на неопходне предуслове за успјешну радионицу.

Током завршно модула, одржаног 13. и 14. јуна, учеснице су представиле своје ново-стечене вештине и добиле упутства и препоруке од прдавачица.

"Ова серија тренинга ми је омогућило да ојачам своје самопоуздање", истакла је контакт особа из Бијелог Поља, Алмаса Ризвановић.

"Учеснице су примијениле усвојено знање о родној равноправности, те сада посједују вјештине неопходне да се воде и организују радионице о родној равноправности", закључак је тренерица Славице Стриковић и Александре Црвеница.

Министарство за људска и мањинска права – Одјељење за послове родне равноправности и Мисија ОЕБС-а у Црној Гори ће наставити да подржавају рад контакт особа за родну равноправност, именованих од стране општина, као ефикасан начин промовисања родне равноправности и оснаживања жена на локалном нивоу.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?