Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство за људска и мањинска права спровело екстерну евалуацију, трећег по реду стратешког документа Плана активности за постизање родне равноправности

Објављено: 18.09.2020. 17:53 Аутор: ПР Слузба

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ-а у Црној Гори је спровело екстерну евалуацију, трећег по реду стратешког документа Плана активности за постизање родне равноправности ( ПАПРР-а ). Евалуацију је спровела независна експерткиња за родну равноправност Славица Стриковић. 

Циљ евалуације је да се добије процјена у којој је мјери План активности за постизање родне равноправности ( ПАПРР 2017-2021 ), дао допринос побољшању општег положаја жена у Црној Гори.  Евалуација ПАПРР-а је пружила независне и систематске процјене успјешности спроведених активности које су предвиђене овим документом, при том уважавајући чињеницу неопходности примјене новог методолшког приступа израде стратешких докумената.

Налази евалуације су дали стратешке смјернице за сљедећи циклус стратешког планирања , у складу са Законом о родној равноправности и обавезама из Процеса приступања Црне Горе у Европску Унију, те препорука међународних тијела за подршку  Црној Гори у постизању циљева одрживог развоја.

Посебан нагласак је на мјерама у вези са спровођењем Акционих планова за Преговарачка поглавља 19 – Социјална политика и запошљавање и 23 – Темељна права и правосуђе. Методологија спровођења Евалуације ПАПРР-а предвијела је попуњавање онлине упитника и организовање  фокус група тако да се захваљујемо свима који су дали допринос у изради овог документа.

У наставку, Евалуацију можете пронаћи на нашем и на енглеском  језику на сљедеће линк адресе: хттп://www.ммп.гов.ме/РесоурцеМанагер/ФилеДоwнлоад.аспx?рид=415717&рТyпе=2&филе=ЕВАЛУАЦИЈА%20ПЛАНА%20АКТИВНОСТИ%20ЗА%20ПОСТИЗАЊЕ%20РОДНЕ%20РАВНОПРАВНОСТИ%20%20У%20ЦГ%20%20Финал.пдф

Енг. хттп://www.ммп.гов.ме/РесоурцеМанагер/ФилеДоwнлоад.аспx?рид=415732&рТyпе=2&филе=Евалуатион%20оф%20Ацтион%20План%20Фор%20Ацхиевинг%20Гендер%20Еqуалитy%20ин%20Монтенегро.пдф

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?