Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obuka vaspitača: “Rad s roditeljima iz RE populacije”

Objavljeno: 18.09.2019. 15:53 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U okviru programa: „Podrška kvalitetu, dostupnim uslugama i obuhvatu ranog učenja i razvoja u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koji Ministarstvo prosvjete sprovodi u partnerstvu sa kancelarijom UNICEFa u Crnoj Gori održana je obuka "Rad s roditeljima iz RE populacije" s ciljem da se poveća obuhvat, stepen dolaznosti i pohađanja, poboljšaju stavovi, unaprijedi kontakt sa njima, ostvari rad u neposrednom okruženju u zajednici u kojoj žive.

Obuka je bila namjenjena kadru koji radi s djecom u opštinama u kojima se bilježi značajan broj RE populacije: Podgorica, Nikšić, Berane, Bijelo Polje, Tivat, Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Kotor, Cetinje i Pljevlja.

PR služba Ministarstva prosvjete

U ovim opštinama osmišljen je dopunski mehanizam integracije u redovne predškolske aktivnosti, u romskim naseljima i interaktivne službe, sprovedene obuke kadra i uspostavljeno praćenje pohađanja. Djeca RE populacije sve više se uključuju u predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ali je potrebno i dalje pružati podršku.

Obuka je održana u VJ „Dragan Radulović” pri JPU „Đina Vrbica”, a prisustvovali su direktor i dva praktičara iz sljedećih ustanova:

1. JPU "Radmila Nedić" Berane
2. JPU “Naša radost”, Herceg Novi
3. JPU “Eko bajka” Pljevlja
4. JPU “Bambi” Tivat
5. JPU “Đina Vrbica”, Podgorica
6. JPU “Dragan Kovačević”, Nikšić
7. JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, Bar
8. JPU “Radost” Kotor
9. JPU “Solidarnost”, Ulcinj
10. JPU “Zagorka Ivanović”, Cetinje
11. JPU “Dušo Basekić”, Bijelo Polje

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?