Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обука васпитача: “Рад с родитељима из РЕ популације”

Објављено: 18.09.2019. 15:53 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

У оквиру програма: „Подршка квалитету, доступним услугама и обухвату раног учења и развоја у оквиру предшколског васпитања и образовања“ који Министарство просвјете спроводи у партнерству са канцеларијом УНИЦЕФа у Црној Гори одржана је обука "Рад с родитељима из РЕ популације" с циљем да се повећа обухват, степен долазности и похађања, побољшају ставови, унаприједи контакт са њима, оствари рад у непосредном окружењу у заједници у којој живе.

Обука је била намјењена кадру који ради с дјецом у општинама у којима се биљежи значајан број РЕ популације: Подгорица, Никшић, Беране, Бијело Поље, Тиват, Херцег Нови, Бар, Улцињ, Котор, Цетиње и Пљевља.

PR služba Ministarstva prosvjete

У овим општинама осмишљен је допунски механизам интеграције у редовне предшколске активности, у ромским насељима и интерактивне службе, спроведене обуке кадра и успостављено праћење похађања. Дјеца РЕ популације све више се укључују у предшколско васпитање и образовање, али је потребно и даље пружати подршку.

Обука је одржана у ВЈ „Драган Радуловић” при ЈПУ „Ђина Врбица”, а присуствовали су директор и два практичара из сљедећих установа:

1. ЈПУ "Радмила Недић" Беране
2. ЈПУ “Наша радост”, Херцег Нови
3. ЈПУ “Еко бајка” Пљевља
4. ЈПУ “Бамби” Тиват
5. ЈПУ “Ђина Врбица”, Подгорица
6. ЈПУ “Драган Ковачевић”, Никшић
7. ЈПУ „Вукосава Ивановић Машановић“, Бар
8. ЈПУ “Радост” Котор
9. ЈПУ “Солидарност”, Улцињ
10. ЈПУ “Загорка Ивановић”, Цетиње
11. ЈПУ “Душо Басекић”, Бијело Поље

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?