Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обезбијеђени таблет уређаји за ученике средњих школа РЕ популације

Објављено: 18.05.2020. 19:36 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
НВО Млади Роми додјелила је таблет уређаје са 15 ГБ бесплатног интернета за наредна два мјесеца за 100 ученика/ца основних и средњих школа из укупно 11 црногорских општина. Ова вриједна помоћ ученицима/ама осигурана је уз помоћ Министарства просвјте, Амбасаде САД у Подгорици и компаније Теленор.

Амбасада САД у Подгорици, кроз пројекат Обезбјеђивање једнаког приступа образовању за црногорске РЕ средњошколце током ЦОВИД-19 који спроводи НВО Млади Роми уз подршку фондова намијењим алумнистима програма Стејт дипартмента, финансирала је набавку 75 таблет уређаја са бесплатним интернет приступом за средњошколце/ке ромске и египћанске националности. Укупна вриједност пројекта износи 9 975 долара. Таблети су расподијељени ученицима/ама из средњих школа у девет црногорских општина и то: Херцег Нови, Бар, Улцињ, Тиват, Подгорица, Никшић, Рожаје, Мојковац и Бијело Поље.

Министарство просвјете је за РЕ ученике/це из седам основних школа у седам црногорских општина обезбиједила 25 таблет уређаја, а укупна вриједност ове донације износи 3 000 еура. Таблети су подијељени ученицима/ама осмог и деветог разреда у Херцег Новом, Бару, Бијелом Пољу, Беранама, Цетињу, Никшићу и Подгорици.

Компанија Теленор Црна Гора је ученицима/ама донирала 100 СИМ картица са бесплатним интернетом за наредна два мјесеца.

Поред тога што је циљ ове иницијативе био обезбјеђивање могућности за праћење наставе ученика/ца из породица које нису у могућности да набаве неопходну опрему, и имајући у виду и то да је процес дигитализације био неминован и у „редовним” условима живота, сврха је такође и напредовање у коришћењу модерне технологије од стране ученика из ромске популације.

НВО Млади Роми је још крајем протеклог мјесеца обезбиједила и расподијелила 60 таблета за ученике основних и средњих школа, те су овом донацијом сви ученици/це средњих школа из РЕ заједнице опремљени таблет уређајима, бесплатним интернетом за наредна два мјесеца који ће им служити у процесу даљег образовања.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?