Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Eurydice je objavio novu publikaciju– „Strukturni indikatori za monitoring sistema obrazovanja i osposobljavanja u Evropi – 2019: Pregled ključnih reformi od 2015. godine

Objavljeno: 22.10.2019. 16:46 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete
Ovaj izvještaj sadrži više od 35 ažuriranih strukturnih indikatora o obrazovnim politikama za školsku/akademsku 2018/19 godinu u šest područja politike: rano vaspitanje i obrazovanje (ECEC), postizanje osnovnih vještina, rano napuštanje obrazovanja i usavršavanja (ELET), visoko obrazovanje, zapošljivost diplomiranih studenata i mobilnost radi učenja. Pored toga, pruža kratak pregled glavnih reformi od početka školske/akademske 2014/15 godine u navedenim oblastima politike. Dio informacija u ovom izvještaju koji se odnose na države članice EU objavljen je u Education and Training Monitor 2019.

Ažuriranje strukturnih indikatotora za 2019. godinu pokriva sve zemlje članice EU, kao i Bosnu i Hercegovinu, Island, Lihtenštajn, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Norvešku, Srbiju i Tursku.

Publikaciju možete preuzeti OVDJE.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?