Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Еурyдице је објавио нову публикацију– „Структурни индикатори за мониторинг система образовања и оспособљавања у Европи – 2019: Преглед кључних реформи од 2015. године

Објављено: 22.10.2019. 16:46 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Овај извјештај садржи више од 35 ажурираних структурних индикатора о образовним политикама за школску/академску 2018/19 годину у шест подручја политике: рано васпитање и образовање (ЕЦЕЦ), постизање основних вјештина, рано напуштање образовања и усавршавања (ЕЛЕТ), високо образовање, запошљивост дипломираних студената и мобилност ради учења. Поред тога, пружа кратак преглед главних реформи од почетка школске/академске 2014/15 године у наведеним областима политике. Дио информација у овом извјештају који се односе на државе чланице ЕУ објављен је у Едуцатион анд Траининг Монитор 2019.

Ажурирање структурних индикатотора за 2019. годину покрива све земље чланице ЕУ, као и Босну и Херцеговину, Исланд, Лихтенштајн, Црну Гору, Сјеверну Македонију, Норвешку, Србију и Турску.

Публикацију можете преузети ОВДЈЕ.

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?