Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković u radnoj posjeti Pljevljima i Andrijevici

Objavljeno: 22.01.2020. 22:10 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
“Danas smo praktično udarili administrativni kamen temeljac, kada je u pitanju prva stambena zgrada za zaposlene u Vojsci Crne Gore, sa mjestom rada u Pljevljima. Riječ je o lokaciji Mali logor, iznad bolnice. Vojska Crne Gore već je krenula sa uklanjanjem dotrajalih objekata koji su tu decenijama“, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković nakon sastanka sa prvim čovjekom te opštine, Igorom Golubovićem.

Na toj lokaciji radiće se stanovi, ne samo za pripadnike VCG, već i za, kako je kazao ministar, pripadnike policije, tužilaštva, sudstva, prosvjete... 

„Ove godine imaćemo dinamičnu građevinsku sezonu u Pljevljima u Malom logoru. Dogovorili smo da MO oslobodimo naknade za komunalno opremanje zemljišta, jer nam je ustupljen prostor koji je u vlaništvu države Crne Gore”, poručio je predsjednik opštine Golubović. 

Pored toga, na sastanku je bilo riječi o svim izazovima sa kojima se suočava opština i kako u svemu može pomoći Ministattsvo odbrane. Tako je minsitar najavio donaciju. “Vojska Crne Gore doniraće komunalnom preduzeću u Pljevljima dva kamiona koja će se koristiti za čišćenje snijega. Vjerjem da ta dva kamiona mogu biti više od korisiti opštini Pljevlja, nego inženjeriji VCG.”
 
Bošković je istakao i da je otvoren poziv za vojnike po ugovoru i pozvao sve zainteresovne da se prijave. ”Deset radnih mjesta je otvoreno ovdje u kasarni, pa pozivam mlade ljude u Pljevljima koji imaju dovoljno patriotskog naboja,adrenalina i entuzijazma da se okušaju u veoma časnoj profesiji. Narednih dana raspisaćemo konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka, koji će trajati tri mjeseca, dakle april, maj i jun, gdje mladi ljudi imaju priliku da, uz određenu nadokadu, steknu iskustva i znanja koja mogu biti značajna za život“, kazao je Bošković koji je prethodno, zajedno sa načelnikom Generalštba, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem posjetio Andrijevicu.

U razgovoru sa predsjenikom opštine Srđanom Mašovićem sagledana je dinamika radova na izgradnji nove kasarne, koja ima kapacitet za 200 vojnika. Tom prilikom, takođe je apostrofirana mogućnost koja se pruža mladim ljudima, da se prijave na konkurse za vojnike po ugovoru i dobrovoljno služenje vojnog roka.

Ministar je ponovio da će kasarna u Andrijevici omogućiti bolju bezbjednosnu situaciju na sjeveroistoku države, kvalitetniji socijalni i društveni život.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?