Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković za RTCG: Samo udruženi iz ovoga možemo izaći kao pobjednici

Objavljeno: 23.03.2020. 14:30 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Ministar odbrane Predrag Bošković, gostujući u Jutarnjem programu RTCG, pozvao je građane da poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za suzbijanje zaraznih bolesti. Kaže da je zabilježeno dosta nepoštovanja, što službe na terenu pokušavaju da suzbiju.

‘Očigledno ljudi nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovu situaciju, pa su karantine doživjeli kao mjesto za socijalno zbližavanje, a ne za držanje socijalne distance. Mislim da se sada, prije svega, javnost uozbiljila, jer su shvatili da nepoštovanje preporuka znači njihovo duže ostajanje u karantinima', kazao je ministar Bošković i dodao da je Vojska Crne Gore na raspolaganju građanima i državi. 

'U zavisnosti od potreba, iz dana u dan, mijenja se broj vojnika koji je na terenu. Sinoć su otvorena dva nova karantina. Bivši hotel 'Metalurg' u Herceg Novom i prostorije Crvenog Krsta u Sutomoru', poručio je Bošković i istakao je da je najvažnija disciplina građana. 'Što ona bude veća, svakako, neće biti potrebe za uvođenjem rigoroznijih mjera. Prethodne večeri smo uveli mjere prema vjerskim zajednicama, jer se nisu poštovale preporuke Nacionalnog koordinacionog tima.‘

Ističe da je država napravila dobar plan i pravovremeno reagovala, kako nisu uradile mnoge zemlje, ne samo u regionu, već i šire. 
 
‘Međutim, pojedinci ne doživljavaju ovo kao ekstremno tešku i opasnu situaciju. Zbog toga smo na vjerskim skupovima imali preko 1300 ljudi, koji su se pričešćivali sa istom kašikom. To bi mogao biti zaista opasan vid izvora zaraze, koji bi mogao narušiti sve ono dobro što smo uradili’, kazao je ministar i istakao da samo udruženi iz ovoga možemo izaći kao pobjednici. 

‘Smatram da su ove mjere sasvim dovoljne da se obuzda epidemija. Naravno, sve to pod uslovom da se svi pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tima. Mi ćemo pratiti situaciju. Dovoljno rigoroznih mjera je preduzeto. Stavili smo zdravlje iznad ekonomije i svega drugog i praktično zaustavili život u Crnoj Gori, kako bismo sačuvali živote’, zaključio je ministar Bošković.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?