Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић за РТЦГ: Само удружени из овога можемо изаћи као побједници

Објављено: 23.03.2020. 14:30 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Министар одбране Предраг Бошковић, гостујући у Јутарњем програму РТЦГ, позвао је грађане да поштују препоруке Националног координационог тима за сузбијање заразних болести. Каже да је забиљежено доста непоштовања, што службе на терену покушавају да сузбију.

‘Очигледно људи нису довољно озбиљно схватили ову ситуацију, па су карантине доживјели као мјесто за социјално зближавање, а не за држање социјалне дистанце. Мислим да се сада, прије свега, јавност уозбиљила, јер су схватили да непоштовање препорука значи њихово дуже остајање у карантинима', казао је министар Бошковић и додао да је Војска Црне Горе на располагању грађанима и држави. 

'У зависности од потреба, из дана у дан, мијења се број војника који је на терену. Синоћ су отворена два нова карантина. Бивши хотел 'Металург' у Херцег Новом и просторије Црвеног Крста у Сутомору', поручио је Бошковић и истакао је да је најважнија дисциплина грађана. 'Што она буде већа, свакако, неће бити потребе за увођењем ригорознијих мјера. Претходне вечери смо увели мјере према вјерским заједницама, јер се нису поштовале препоруке Националног координационог тима.‘

Истиче да је држава направила добар план и правовремено реаговала, како нису урадиле многе земље, не само у региону, већ и шире. 
 
‘Међутим, појединци не доживљавају ово као екстремно тешку и опасну ситуацију. Због тога смо на вјерским скуповима имали преко 1300 људи, који су се причешћивали са истом кашиком. То би могао бити заиста опасан вид извора заразе, који би могао нарушити све оно добро што смо урадили’, казао је министар и истакао да само удружени из овога можемо изаћи као побједници. 

‘Сматрам да су ове мјере сасвим довољне да се обузда епидемија. Наравно, све то под условом да се сви придржавају препорука Националног координационог тима. Ми ћемо пратити ситуацију. Довољно ригорозних мјера је предузето. Ставили смо здравље изнад економије и свега другог и практично зауставили живот у Црној Гори, како бисмо сачували животе’, закључио је министар Бошковић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?