Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vulević: Ako zatreba VCG će se još obimnije angažovati

Objavljeno: 01.04.2020. 20:10 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Vojska Crne Gore će se još obimnije angažovati kako bi pomogla građanima i državi u borbi protiv korona virusa, ukoliko bude potrebe, kazao je taktički nosilac za hemijsko, biološko, radiološko, nuklearnu odbranu (HBRNO) u VCG kapetan Branimir Vulević.

On je naglasio da 174 vojnika iz skoro svih jedinica obezbjeđuju karantine širom naše zemlje.

„Iako se pripadnici VCG svakodnevno susreću s potencijalnom zarazom korona virusa, preuzimamo sve mjere da ih zaštitimo. Svi angažovani koriste propisanu zaštitnu opremu, od medicinskih maski pa sve do izolujućih odijela“, objasnio je Vulević tokom gostovanja u jutarnjem programu RTCG.

Kako je kazao, vojska je tu da izađe u susret svakom realnom zahtjevu naših građana koji se nalaze u karantinima, te da, do sada, nije bilo situacije koja se nije mogla riješiti razgovorom.
Vulević je istakao da je VCG obezbijedila zaštitnu opremu našim državljanima koji su se vraćali u Crnu Goru, kao i pilotima i vozačima koji su ih prevozili.

„Angažovana je i Služba HBRNO, tako da su formirane tri stacionarne stanice za dekontaminaciju, u Danilovgradu, Baru i Igralu. Do sada je kroz njih prošlo više od 250 prevoznih sredstava, uključujući i vazduhoplove“, rekao je on.

Taktički nosilac za HBRNO u VCG je poručio da su posebnog značajni mobilni timovi za dekontaminaciju, koji su bili angažovani u Danilovgradu, Podgorici, Tuzima, a danas će obavljati zadatke u Andrijevici i Beranama.

„Do kraja sedmice biće i na primorju, u Herceg Novom, Tivtu, Budvi, Baru i Ulcinju“, objasnio je Vulević.

On se osvrnuo i na povratak pripadnika XI kontingenta iz misije „Odlučna podrška“ iz Avganistana u svoju domovinu, rekavši da su radi predostrožnosti, iako niko od njih ne pokazuje simptome korona virusa, smješeteni u karantin u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Vulević je podsjetio i na to da su se zaposleni u VCG i Ministarstvu odbrane, prema mogućnostima, odrekli dijela zarada, tako da je skupljeno oko 59.000 pomoći za borbu protiv korona virusa.

„Pozivam sve da, kada god je moguće, ostanu kući i poštuju mjere koje su propisali nadležni“, kazao je on.Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?