Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вулевић: Ако затреба ВЦГ ће се још обимније ангажовати

Објављено: 01.04.2020. 20:10 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Војска Црне Горе ће се још обимније ангажовати како би помогла грађанима и држави у борби против корона вируса, уколико буде потребе, казао је тактички носилац за хемијско, биолошко, радиолошко, нуклеарну одбрану (ХБРНО) у ВЦГ капетан Бранимир Вулевић.

Он је нагласио да 174 војника из скоро свих јединица обезбјеђују карантине широм наше земље.

„Иако се припадници ВЦГ свакодневно сусрећу с потенцијалном заразом корона вируса, преузимамо све мјере да их заштитимо. Сви ангажовани користе прописану заштитну опрему, од медицинских маски па све до изолујућих одијела“, објаснио је Вулевић током гостовања у јутарњем програму РТЦГ.

Како је казао, војска је ту да изађе у сусрет сваком реалном захтјеву наших грађана који се налазе у карантинима, те да, до сада, није било ситуације која се није могла ријешити разговором.
Вулевић је истакао да је ВЦГ обезбиједила заштитну опрему нашим држављанима који су се враћали у Црну Гору, као и пилотима и возачима који су их превозили.

„Ангажована је и Служба ХБРНО, тако да су формиране три стационарне станице за деконтаминацију, у Даниловграду, Бару и Игралу. До сада је кроз њих прошло више од 250 превозних средстава, укључујући и ваздухоплове“, рекао је он.

Тактички носилац за ХБРНО у ВЦГ је поручио да су посебног значајни мобилни тимови за деконтаминацију, који су били ангажовани у Даниловграду, Подгорици, Тузима, а данас ће обављати задатке у Андријевици и Беранама.

„До краја седмице биће и на приморју, у Херцег Новом, Тивту, Будви, Бару и Улцињу“, објаснио је Вулевић.

Он се осврнуо и на повратак припадника XИ контингента из мисије „Одлучна подршка“ из Авганистана у своју домовину, рекавши да су ради предострожности, иако нико од њих не показује симптоме корона вируса, смјешетени у карантин у касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду.

Вулевић је подсјетио и на то да су се запослени у ВЦГ и Министарству одбране, према могућностима, одрекли дијела зарада, тако да је скупљено око 59.000 помоћи за борбу против корона вируса.

„Позивам све да, када год је могуће, остану кући и поштују мјере које су прописали надлежни“, казао је он.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?