Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Savjet za saradnju organa državne uprave i NVO usvojio dva dokumenta iz oblasti finansiranja projekata i programa NVO iz javnih izvora

Objavljeno: 23.04.2020. 20:30 Autor: MJU
Savjet za saradnju organa državne uprave i NVO održao je VIII sjednicu 16. aprila 2020. godine.

Na sjednici su usvojeni Izvještaj o finansiranim projektima i programima NVO u 2018. godini i Analiza efekata primjene Zakona o nevladinim organizacijama u odnosu na nove standarde finansiranja projekata i programa NVO.

Savjet je ocijenio dokumente kvalitetnim, te sugerisao organima uprave da se detaljno razmotre preporuke u odnosu na rad komisija za raspodjelu sredstava i nezavisnih procjenjivača. Ukazano je na potrebu kontinuiranog praćenja i ostalih preporuka iz Analize, te da u širem konsultativnom procesu treba usaglasiti rješenja koja bi praksu finansiranja projekata i programa NVO iz državnog budžeta podigla na još napredniji nivo.

Savjet je usvojio i Izvještaj o radu Savjeta za saradnju organa državne uprave i NVO u 2019. godini, koji sadrži pregled realizacije zaključaka i preporuka ovog tijela.

Usljed okolnosti izazvanih pandemijom virusa COVID-19, sjednica je održana elektronskim putem.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?