Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за сарадњу органа државне управе и НВО усвојио два документа из области финансирања пројеката и програма НВО из јавних извора

Објављено: 23.04.2020. 20:30 Аутор: МЈУ
Савјет за сарадњу органа државне управе и НВО одржао је ВИИИ сједницу 16. априла 2020. године.

На сједници су усвојени Извјештај о финансираним пројектима и програмима НВО у 2018. години и Анализа ефеката примјене Закона о невладиним организацијама у односу на нове стандарде финансирања пројеката и програма НВО.

Савјет је оцијенио документе квалитетним, те сугерисао органима управе да се детаљно размотре препоруке у односу на рад комисија за расподјелу средстава и независних процјењивача. Указано је на потребу континуираног праћења и осталих препорука из Анализе, те да у ширем консултативном процесу треба усагласити рјешења која би праксу финансирања пројеката и програма НВО из државног буџета подигла на још напреднији ниво.

Савјет је усвојио и Извјештај о раду Савјета за сарадњу органа државне управе и НВО у 2019. години, који садржи преглед реализације закључака и препорука овог тијела.

Усљед околности изазваних пандемијом вируса ЦОВИД-19, сједница је одржана електронским путем.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?