Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković obišao radove u Petnjici

Objavljeno: 26.06.2020. 23:23 Autor: mod

Ministar odbrane Predrag Bošković je sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao Petnjicu, odnosno selo Pločnik gdje inženjerksa četa VCG probija puteve. Ministar je kazao da je ranije najavljeno da će ovaj period za tu četu biti prava građevinska sezona.

'Ovim današnjim gestom potvrđujemo da je neraskidiva veza između Vojske Crne Gore i građana i da smo tu na usluzi svima. Novi zahtjevi su se postavili i sada je naša inženjerska četa umjesto u četiri, prisutna u pet opština, u Petnjici, Gusinju, Bijelom Polju, Pljevljima i Kolašinu, gdje smo bili na Sinjajevini', poručio je ministar Bošković. On je kazao da su radovi počeli prije nekoliko dana, kako je to predviđeno ugovorom koji je potpisan sa opštinom, kao i da se tu neće stati, bez obzira na vremenske uslove.

'Vojska je garant bezbjednosti, ali i garant dobrih mogućnosti, da se realizuju neke aktivnosti koje opštine u datom momentu nijesu mogle da ostvare, što zbog ograničenih resursa, što zbog kadrovskih i materijalnih potencijala', istakao je Bošković i dodao da će VCG uvijek biti tu kada je to potrebno, shodno potrebama civilnog stanovništva.

To je, prema riječima predsjednika opštine Petnjica Samira Agovića, izuzetno značajno za lokalno stanovništvo i njihov rad.

'Ovo je velika šansa i prilika da zajedno učinimo sve kako bi poljoprivredni prozivođač dobio što bolje uslove, odnosno kvalitetne saobraćajnice. U ovim vremenima potrebna nam je proizvodnja i to domaća. Lakše će dolaziti do imanja i katuna i svoje proizvode plasirati, obzirom da se ovdje vrši linijski otkup mlijeka', kazao je Agović. 

On se zahvalio ministru Boškoviću, Vojsci Crne Gore i Vladi i zaključio da se po završetku radova u selu Pločnik nastavlja i to na probijanju lokalnog puta u MZ Javorovo.

mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?