Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић обишао радове у Петњици

Објављено: 26.06.2020. 23:23 Аутор: мод

Министар одбране Предраг Бошковић је са начелником Генералштаба Војске Црне Горе генерал мајором Драгутином Дакићем и сарадницима обишао Петњицу, односно село Плочник гдје инжењеркса чета ВЦГ пробија путеве. Министар је казао да је раније најављено да ће овај период за ту чету бити права грађевинска сезона.

'Овим данашњим гестом потврђујемо да је нераскидива веза између Војске Црне Горе и грађана и да смо ту на услузи свима. Нови захтјеви су се поставили и сада је наша инжењерска чета умјесто у четири, присутна у пет општина, у Петњици, Гусињу, Бијелом Пољу, Пљевљима и Колашину, гдје смо били на Сињајевини', поручио је министар Бошковић. Он је казао да су радови почели прије неколико дана, како је то предвиђено уговором који је потписан са општином, као и да се ту неће стати, без обзира на временске услове.

'Војска је гарант безбједности, али и гарант добрих могућности, да се реализују неке активности које општине у датом моменту нијесу могле да остваре, што због ограничених ресурса, што због кадровских и материјалних потенцијала', истакао је Бошковић и додао да ће ВЦГ увијек бити ту када је то потребно, сходно потребама цивилног становништва.

То је, према ријечима предсједника општине Петњица Самира Аговића, изузетно значајно за локално становништво и њихов рад.

'Ово је велика шанса и прилика да заједно учинимо све како би пољопривредни прозивођач добио што боље услове, односно квалитетне саобраћајнице. У овим временима потребна нам је производња и то домаћа. Лакше ће долазити до имања и катуна и своје производе пласирати, обзиром да се овдје врши линијски откуп млијека', казао је Аговић. 

Он се захвалио министру Бошковићу, Војсци Црне Горе и Влади и закључио да се по завршетку радова у селу Плочник наставља и то на пробијању локалног пута у МЗ Јаворово.

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?