Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Operativni program o zdravstvenoj zaštiti životinja u 2008.godini

Objavljeno: 13.02.2008. 23:07 Autor: Veterina
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donijelo je Operativni program o zdravstvenoj zaštiti životinja u 2008.godini, koji je objavljen u "Službenom listu Crne Gore" broj 8/08 od 8. februara 2008. godine.

Pravni osnov za donošenje Operativnog programa o zdravstvenoj zaštiti životinja u 2008.godini sadržan je u članu 11 Zakona o veterinarstvu (Službeni list RCG br. 11/04 i 27/07), kojim je propisano da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donosi Operativni program o zdravstvenoj zaštiti životinja za svaku godinu koji se objavljuje u "Službenom listu Crne Gore". Ovim programom utvrđuje se vrsta preventivne vakcinacije, dijagnostička i druga ispitivanja, subjekti koji će ih sprovoditi, rokovi za njihovo sprovođenje, način finansiranja kao i drugi uslovi, sa ciljem obezbjeđenja zadovoljavajuće epizootiološke situacije na teritoriji Crne Gore.

Sredstva za finasiranje mjera iz Operativnog programa obezbjeđuju se iz Budžeta Crne Gore, u skladu sa članom 55 i 59 Zakona o veterinarstvu.Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?