Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Оперативни програм о здравственој заштити животиња у 2008.години

Објављено: 13.02.2008. 23:07 Аутор: Ветерина
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донијело је Оперативни програм о здравственој заштити животиња у 2008.години, који је објављен у "Службеном листу Црне Горе" број 8/08 од 8. фебруара 2008. године.

Правни основ за доношење Оперативног програма о здравственој заштити животиња у 2008.години садржан је у члану 11 Закона о ветеринарству (Службени лист РЦГ бр. 11/04 и 27/07), којим је прописано да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде доноси Оперативни програм о здравственој заштити животиња за сваку годину који се објављује у "Службеном листу Црне Горе". Овим програмом утврђује се врста превентивне вакцинације, дијагностичка и друга испитивања, субјекти који ће их спроводити, рокови за њихово спровођење, начин финансирања као и други услови, са циљем обезбјеђења задовољавајуће епизоотиолошке ситуације на територији Црне Горе.

Средства за финасирање мјера из Оперативног програма обезбјеђују се из Буџета Црне Горе, у складу са чланом 55 и 59 Закона о ветеринарству.Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?