Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija ,,Od šaltera do klika – završi elektronski''

Objavljeno: 28.07.2020. 16:07 Autor: MJU

Ministarstvo javne uprave organizuje konferenciju "Od šaltera do klika – završi elektronski'' u srijedu, 29. jula, sa početkom u 9:30 časova, koju će otvoriti Suzana Pribilović, ministarka javne uprave. 

Konferencija će se prenositi uživo, putem live stream-a na oficijalnoj Facebook stranici Ministarstva javne uprave @MinjavneupraveCG

Konferencija se organizuje u okviru kampanje "Završi elektronski'' koja ima za cilj informisanje i povećanje korišćenja elektronskih usluga na portalu eUprava (www.euprava.me) i drugih elektronskih usluga koje pružaju državni organi, posebno imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju. 

Na konferenciji će biti riječ o elektronskim uslugama državnih organa koje su su dostupne građanima i privredi, digitalnoj transformaciji javne uprave i poslovnih procesa, posebno u kontekstu aktuelnih globalnih dešavanja usljed pandemije korona virusa. Nakon uvodnog izlaganja biće održana dva panela na temu eUprave. 

Na prvom panelu ,,Od šaltera do klika - eUprava za građane'' učestvovaće: Mirjana Begović, načelnica Direkcije za elektronsku upravu u Ministarstvu javne uprave, Milanka Baković, generalna direktorica Direktorata za građanska stanja i lične isprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Darko Kovačević, generalni direktor Direktorata za informaciono-komunikacione tehnologije pravosuđa i bezbjednost podataka u Ministarstvu pravde, Stevan Ljumović, načelnik Odjeljenja za integralni zdravstveni informacioni sistem i eZdravlje u Ministarstvu zdravlja i Džemal Lekić, direktor Centra za informacioni sistem Glavnog grada. Moderatorka panela je Danijela Lasica

Na drugom panelu ,,Od šaltera do klika - eUprava za privredu'' Bojana Bošković, generalna direktorica Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta u Ministarstvu finansija, Dušan Polović, generalni direktor Direktorata elektronsku upravu i informatičku bezbjednost u Ministarstvu javne uprave, Nada Rakočević, Sekretarka Odbora udruženja informacionih i komunikacionih tehnologija u Privrednoj komori Crne Gore, Dušan Banović, direktor za razvoj proizvoda i transformaciju u Crnogroskom Telekomu, Savjet stranih investitora, Predrag Lešić, član Komiteta za digitalnu transformaciju Američke privredne komore. Moderator panela je Vladimir Vulić

Konferencija ,,Od šaltera do klika - završi elektronski'' organizuje se u okviru projekta ,,Efikasna interna i eksterna komunikacija Strategije reforme javne uprave“, koji finansira Evropska unija. Korisnik projekta je Ministarstvo javne uprave Crne Gore, a projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi KPMG.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?