Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција ,,Од шалтера до клика – заврши електронски''

Објављено: 28.07.2020. 16:07 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе организује конференцију "Од шалтера до клика – заврши електронски'' у сриједу, 29. јула, са почетком у 9:30 часова, коју ће отворити Сузана Прибиловић, министарка јавне управе. 

Конференција ће се преносити уживо, путем ливе стреам-а на официјалној Фацебоок страници Министарства јавне управе @МињавнеуправеЦГ

Конференција се организује у оквиру кампање "Заврши електронски'' која има за циљ информисање и повећање коришћења електронских услуга на порталу еУправа (www.еуправа.ме) и других електронских услуга које пружају државни органи, посебно имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију. 

На конференцији ће бити ријеч о електронским услугама државних органа које су су доступне грађанима и привреди, дигиталној трансформацији јавне управе и пословних процеса, посебно у контексту актуелних глобалних дешавања усљед пандемије корона вируса. Након уводног излагања биће одржана два панела на тему еУправе. 

На првом панелу ,,Од шалтера до клика - еУправа за грађане'' учествоваће: Мирјана Беговић, начелница Дирекције за електронску управу у Министарству јавне управе, Миланка Баковић, генерална директорица Директората за грађанска стања и личне исправе у Министарству унутрашњих послова, Дарко Ковачевић, генерални директор Директората за информационо-комуникационе технологије правосуђа и безбједност података у Министарству правде, Стеван Љумовић, начелник Одјељења за интегрални здравствени информациони систем и еЗдравље у Министарству здравља и Џемал Лекић, директор Центра за информациони систем Главног града. Модераторка панела је Данијела Ласица

На другом панелу ,,Од шалтера до клика - еУправа за привреду'' Бојана Бошковић, генерална директорица Директората за финансијски систем и унапређење пословног амбијента у Министарству финансија, Душан Половић, генерални директор Директората електронску управу и информатичку безбједност у Министарству јавне управе, Нада Ракочевић, Секретарка Одбора удружења информационих и комуникационих технологија у Привредној комори Црне Горе, Душан Бановић, директор за развој производа и трансформацију у Црногроском Телекому, Савјет страних инвеститора, Предраг Лешић, члан Комитета за дигиталну трансформацију Америчке привредне коморе. Модератор панела је Владимир Вулић

Конференција ,,Од шалтера до клика - заврши електронски'' организује се у оквиру пројекта ,,Ефикасна интерна и екстерна комуникација Стратегије реформе јавне управе“, који финансира Европска унија. Корисник пројекта је Министарство јавне управе Црне Горе, а пројекат спроводи конзорцијум који предводи КПМГ.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?