Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka prisustvovao svečanoj dodjeli najvećeg priznanja u Islamskoj zajednici – priznanje “Husein-paša Boljanić”

Objavljeno: 30.07.2020. 16:32 Autor: PR Sluzba

mmpU prostorijama Medrese “Mehmed Fatih” održana svečana dodjela najvećeg priznanja u Islamskoj zajednici – priznanje “Husein-paša Boljanić”.

Humanista Hajriz Brčvak dobitnik je priznanja u kategoriji istaknutih pojedinaca koji su dali poseban doprinos u radu zajednice, promovisanju i širenju opšteg dobra, čovječnosti i moralnih vrlina.

Dobitnica priznanja u drugoj katetogriji je službenica Mešihata Islamske zajednice Refika Lela Tuzović, koja godinama daje nesebičan doprinos u administrativnom radu Islamske zajednice.

Svečanosti su pored ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke prisustvovali i potpredsjednik Vlade gosp. Rafet Husović, direktor direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ismet Latić te predstavnici javnog i kulturnog života.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?