Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uručeni ugovori nevladinim organizacijama kojima su odobrena sredstva za finansiranje projekata/programa NVO u oblasti unapređenja kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori za 2020. godinu

Objavljeno: 05.08.2020. 20:07 Autor: PR Sluzba

mmpMinistarstvo za ljudska i manjinska prava uručilo je danas ugovore nevladinim organizacijama, kojima su odobrena sredstva Odlukom i dopunom Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti unapređenja kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori za 2020. godinu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije potpisivanje i uručivanje Ugovora organizovano je pojedinačno sa svakom organizacijom kojoj su dodijeljena sredstva, u sali za sastanke Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Na Javni konkurs Ministarstva za ljudska i manjinska prava za finansijsku podršku projektima/ programima koji doprinose zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBTI osoba u 2020. godini prijavilo se ukupno 19 nevladinih organizacija.

Iznos sredstava za oblast Unapređenja kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori za 2020. godinu je 130,000.00 eura, a ista su raspodijeljena za realizaciju 9 projekta/programa koja su ocjenjena od strane nezavisnih procjenivača sa najvećim brojem bodova.

Sredstava za finansiranje projekata/programa dodijeljena su sledećim nevladinim organizacijama:

  • LGBTIQ Asocijacija Queer Montenegro;
  • NVO Asocijacija Spektra;
  • NVO Institut za socijalnu i obrazovnu;
  • NVO Đakomo Adriatic;
  • NVO Aktivna zona;
  • NVO CAZAS;
  • NVO Centar za građansko obrazovanje - CGO;
  • NVO Centar za istraživanje društvenih nauka - CIDN;
  • NVO Društvo za kulturni razvoj BAUO.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava čestita svim NVO-ima koji su ove godine dobili sredstva za implementaciju projekta/programa iz oblasti zaštite prava LGBTI osoba i izražava zadovoljstvo zbog nastavka saradnje na implementaciji Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba za period 2019-2023. i unapređenju zakonodavnog okvira kojim se uređuje zaštita ljudskih prava ove ranjive društvene grupe.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?