Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уручени уговори невладиним организацијама којима су одобрена средства за финансирање пројеката/програма НВО у области унапређења квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори за 2020. годину

Објављено: 05.08.2020. 20:07 Аутор: ПР Слузба

mmpМинистарство за људска и мањинска права уручило је данас уговоре невладиним организацијама, којима су одобрена средства Одлуком и допуном Одлуке о расподјели средстава за финансирање пројеката/програма невладиних организација у области унапређења квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори за 2020. годину.

Због тренутне епидемиолошке ситуације потписивање и уручивање Уговора организовано је појединачно са сваком организацијом којој су додијељена средства, у сали за састанке Министарства за људска и мањинска права.

На Јавни конкурс Министарства за људска и мањинска права за финансијску подршку пројектима/ програмима који доприносе заштити и унапређењу људских права ЛГБТИ особа у 2020. години пријавило се укупно 19 невладиних организација.

Износ средстава за област Унапређења квалитета живота ЛГБТИ особа у Црној Гори за 2020. годину је 130,000.00 еура, а иста су расподијељена за реализацију 9 пројекта/програма која су оцјењена од стране независних процјенивача са највећим бројем бодова.

Средстава за финансирање пројеката/програма додијељена су следећим невладиним организацијама:

  • ЛГБТИQ Асоцијација Qуеер Монтенегро;
  • НВО Асоцијација Спектра;
  • НВО Институт за социјалну и образовну;
  • НВО Ђакомо Адриатиц;
  • НВО Активна зона;
  • НВО ЦАЗАС;
  • НВО Центар за грађанско образовање - ЦГО;
  • НВО Центар за истраживање друштвених наука - ЦИДН;
  • НВО Друштво за културни развој БАУО.

Министарство за људска и мањинска права честита свим НВО-има који су ове године добили средства за имплементацију пројекта/програма из области заштите права ЛГБТИ особа и изражава задовољство због наставка сарадње на имплементацији Стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТИ особа за период 2019-2023. и унапређењу законодавног оквира којим се уређује заштита људских права ове рањиве друштвене групе.

 

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?