Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

POSJETA PLJEVLJIMA ZBOG ETNČKIH I VJERSKIH NAPETOSTI: IZJAVE

Objavljeno: 04.09.2020. 15:12 Autor: PR Sluzba

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravila je u radnoj posjeti Pljevljima povodom intenziviranja nasilja u toj opštini. 

 

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava mr Aleksandar Saša Zeković nakon posjete dao je izjavu Televiziji Pljevlja koja je dostupna ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=7xeHo7Qln2g 

 

Direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama dr Ismet Latić dao je izjavu televiziji Aljazeera Balkans koja je odstupna ovdje: http://balkans.aljazeera.net/video/latic-strah-vlada-medu-gradanima-pljevalja 

 

 

Ocjene Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom događanja u Pljevljima dostupne su ovdje: http://www.mmp.gov.me/vijesti/232693/ZABRINJAVAJU-NAPETOSTI-I-STRAH-U-PLJEVLJIMA.html

 

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava u sastavu mr Aleksandar Saša Zeković, državni sekretar, dr Ismet Latić, direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama i Mirela Ramčilović, savjetnica razgovarala je sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem, komandirom stanice policije Centra bezbjednosti (CB) Milanom Jovićem, glavnim imamom Islamske zajednice u Pljevljima Samirom ef. Kadribašićem.

 

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava susrela se i i sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem a razgovarala je i sa desetak osoba koje su žrtve nacionalističkih napada i nasilja. 

 

Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava posjetili su i sjedište ugledne nevladine organizacije “Bonafide”. Sa aktivistkinjama i aktivistima razgovoralo se o aktulenoj situaciji u Pljevljima, pri čemu su diskutovani konkretni primjeri zastrašivanja i pritisaka na Muslimane i Bošnjake. 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?