Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ПОСЈЕТА ПЉЕВЉИМА ЗБОГ ЕТНЧКИХ И ВЈЕРСКИХ НАПЕТОСТИ: ИЗЈАВЕ

Објављено: 04.09.2020. 15:12 Аутор: ПР Слузба

Делегација Министарства за људска и мањинска права боравила је у радној посјети Пљевљима поводом интензивирања насиља у тој општини. 

 

Државни секретар у Министарству за људска и мањинска права мр Александар Саша Зековић након посјете дао је изјаву Телевизији Пљевља која је доступна овдје: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=7xеХо7Qлн2г 

 

Директор Директората за односе са вјерским заједницама др Исмет Латић дао је изјаву телевизији Аљазеера Балканс која је одступна овдје: хттп://балканс.аљазеера.нет/видео/латиц-страх-влада-меду-граданима-пљеваља 

 

 

Оцјене Министарства за људска и мањинска права поводом догађања у Пљевљима доступне су овдје: хттп://www.ммп.гов.ме/вијести/232693/ЗАБРИЊАВАЈУ-НАПЕТОСТИ-И-СТРАХ-У-ПЉЕВЉИМА.хтмл

 

Делегација Министарства за људска и мањинска права у саставу мр Александар Саша Зековић, државни секретар, др Исмет Латић, директор Директората за односе са вјерским заједницама и Мирела Рамчиловић, савјетница разговарала је са предсједником Општине Пљевља Игором Голубовићем, командиром станице полиције Центра безбједности (ЦБ) Миланом Јовићем, главним имамом Исламске заједнице у Пљевљима Самиром еф. Кадрибашићем.

 

Делегација Министарства за људска и мањинска права сусрела се и и са реисом Исламске заједнице у Црној Гори Рифатом еф. Фејзићем а разговарала је и са десетак особа које су жртве националистичких напада и насиља. 

 

Представници Министарства за људска и мањинска права посјетили су и сједиште угледне невладине организације “Бонафиде”. Са активисткињама и активистима разговорало се о актуленој ситуацији у Пљевљима, при чему су дискутовани конкретни примјери застрашивања и притисака на Муслимане и Бошњаке. 

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?