Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uhapšena ženska osoba zbog distribucije lijekova sa liste opijata

Objavljeno: 27.10.2020. 17:09 Autor: UP
Podgorička policija lišila je slobode S.V. (41) državljanku Republike Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Ona će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Ona je, sumnja se, vršila neovlašćenu distribuciju i prodaju lijekova, koji su kod nadležnog zdravstvenog organa registrovani da sadrže psihoaktivne kontrolisane supstane i kao takvi se ne mogu distribuirati niti prodavati osim od strane ovlašćenih farnaceutskih ustanova.

Postupajući po naredbi Višeg suda iz Podgorice izvršen je pretres stana koji koristi S.V. u kojem je pronađen veći broj različitih pakovanja sa ukupno 593 tablete različite vrste koje se nalaze na listi opojnih droga i kao takve se ne mogu nalaziti u prodaji od strane neovlašćenih lica.

S obzirom na količinu zaplijenjenih tableta sa psihoaktivnim supstancama sumnja se da se S.V. bavila njihovom neovlašćenom prodajom licima koja su zavisnici od opojnih droga, na šta ukazuje i pronađeni notes. Prilikom pretresa oduzeta su i dva mobilna telefona.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?