Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ухапшена женска особа због дистрибуције лијекова са листе опијата

Објављено: 27.10.2020. 17:09 Аутор: УП
Подгоричка полиција лишила је слободе С.В. (41) држављанку Републике Србије због постојања основане сумње да је извршила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Она ће уз кривичну пријаву бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Она је, сумња се, вршила неовлашћену дистрибуцију и продају лијекова, који су код надлежног здравственог органа регистровани да садрже психоактивне контролисане супстане и као такви се не могу дистрибуирати нити продавати осим од стране овлашћених фарнацеутских установа.

Поступајући по наредби Вишег суда из Подгорице извршен је претрес стана који користи С.В. у којем је пронађен већи број различитих паковања са укупно 593 таблете различите врсте које се налазе на листи опојних дрога и као такве се не могу налазити у продаји од стране неовлашћених лица.

С обзиром на количину заплијењених таблета са психоактивним супстанцама сумња се да се С.В. бавила њиховом неовлашћеном продајом лицима која су зависници од опојних дрога, на шта указује и пронађени нотес. Приликом претреса одузета су и два мобилна телефона.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?