Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Leposavić sa predstavnicima LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori: “Zajednički raditi protiv svih oblika diskriminacije i nasilja”

Objavljeno: 25.12.2020. 20:17 Autor: M.L.

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava ugostilo je predstavnike organizacija LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori. Ministar Leposavić čestitao je sagovornicima na dosadašnjoj uspješnoj i hrabroj borbi za svoja prava koja je doprinijela da u se u Crnoj Gori dodatno afirmišu ideje ravnopravnosti i slobode.

Leposavić je na sastanku istakao da će Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava i Vlada Crne Gore biti u potpunosti posvećeni eliminaciji svih oblika diskriminacije. Dogovorena je saradnja na unaprijeđenju normativnog okvira zaštite i, posebno, stanja primjene antidiskriminacionih propisa.

Ministar Leposavić je, ovom prilikom, poručio i da osuđuje svaki oblik nasilja prema pripadnicima LGBTIQ zajednice koje je zabranjeno svim važećim propisima ali i protivno najboljim tradicionalnim vrijednostima zaštite drugog i drugačijeg, naročito ako je u pitanju pripadnik manjinske ili ugrožene zajednice.

Sastanku su prisustvovali: Bojana Jokić  (LGBT Forum Progres), Danijel Kalezić (NVO Queer Mne), Jovan Ulićević (NVO Asocijacija “Spektra”), Ivana Vujović (NVO Juventas), Hana Konatar (Udruženje “Stana”) i Milica Špajak  (LGBTIQ Socijalni Centar).


Služba za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?