Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Лепосавић са представницима ЛГБТИQ заједнице у Црној Гори: “Заједнички радити против свих облика дискриминације и насиља”

Објављено: 25.12.2020. 20:17 Аутор: М.Л.

Министарство правде, људских и мањинских права угостило је представнике организација ЛГБТИQ заједнице у Црној Гори. Министар Лепосавић честитао је саговорницима на досадашњој успјешној и храброј борби за своја права која је допринијела да у се у Црној Гори додатно афирмишу идеје равноправности и слободе.

Лепосавић је на састанку истакао да ће Министарство правде, људских и мањинских права и Влада Црне Горе бити у потпуности посвећени елиминацији свих облика дискриминације. Договорена је сарадња на унапријеђењу нормативног оквира заштите и, посебно, стања примјене антидискриминационих прописа.

Министар Лепосавић је, овом приликом, поручио и да осуђује сваки облик насиља према припадницима ЛГБТИQ заједнице које је забрањено свим важећим прописима али и противно најбољим традиционалним вриједностима заштите другог и другачијег, нарочито ако је у питању припадник мањинске или угрожене заједнице.

Састанку су присуствовали: Бојана Јокић  (ЛГБТ Форум Прогрес), Данијел Калезић (НВО Qуеер Мне), Јован Улићевић (НВО Асоцијација “Спектра”), Ивана Вујовић (НВО Јувентас), Хана Конатар (Удружење “Стана”) и Милица Шпајак  (ЛГБТИQ Социјални Центар).


Служба за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?