Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja unaprijeđuje rad Prvostepene i Drugostepene socijalno-ljekarske komisije

Objavljeno: 25.01.2021. 20:21 Autor: Ministarstvo finansija

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, g. Janko Odović, sa saradnicima, održao je 22. januara sastanak sa ljekarima koji su imenovani za članove Prvostepene i Drugostepene socijalno-ljekarske komisije.

Državni sekretar. g. Odović istakao je da će svi članovi ljekarskih komisija imati punu podršku Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kako bi svoje poslove obavljali objektivno i u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, a u okviru svoje struke. On je naglasio da Ministarstvo ostaje otvoreno za sve sugestije i predloge, te da će isti biti razmatrani u najkraćem roku.

Generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, g. Kuševija, izrazio je nadu da će novoizabrane Komisije unaprijediti rad, imajući u vidu da se radi o posebno ranjivoj kategoriji lica, koja treba da uživaju kako ljekarsku, tako i socijalnu zaštitu.

Na sastanku su sagovornici razmijenili mišljenja o dosadašnjoj, ali i planovima za buduću saradnju, a sve u cilju unaprijeđenja rada Komisija, kao i zaštite i ostvarivanja prava korisnika na materijalno obezbijeđenje, dodatak za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena.

Sastanak je rezultirao formulisanjem ciljeva, usmjerenih na to da se u budućem periodu uzme u razmatranje i izmjena Pravilnika o medicinskim indikacijama za ostvarivanje prava na materijalno obezbijeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena, i da se na taj način omogući ostvarivanje predmetnih prava od strane lica koja su zbog rigidnosti normi, koje isti sadrži, do sada bili uskraćeni. Ljekari i sekretarke Komisija izrazili su spremnost i volju da svoje poslove obavljaju efikasno, kvalitetno i brzo, a u cilju što učinkovitijeg ostvarivanja prava od strane korisnika.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će periodično održavati sastanke sa članovima ovih Komisija, kako bi se osiguralo da prava naših najugroženijih građana budu zaštićena i ostvarena na najbolji mogući način.

Ministarstvo finansija

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?