Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство финансија и социјалног старања унапријеђује рад Првостепене и Другостепене социјално-љекарске комисије

Објављено: 25.01.2021. 20:21 Аутор: Министарство финансија

Државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања, г. Јанко Одовић, са сарадницима, одржао је 22. јануара састанак са љекарима који су именовани за чланове Првостепене и Другостепене социјално-љекарске комисије.

Државни секретар. г. Одовић истакао је да ће сви чланови љекарских комисија имати пуну подршку Министарства финансија и социјалног старања, како би своје послове обављали објективно и у складу са законом и подзаконским актима, а у оквиру своје струке. Он је нагласио да Министарство остаје отворено за све сугестије и предлоге, те да ће исти бити разматрани у најкраћем року.

Генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту, г. Кушевија, изразио је наду да ће новоизабране Комисије унаприједити рад, имајући у виду да се ради о посебно рањивој категорији лица, која треба да уживају како љекарску, тако и социјалну заштиту.

На састанку су саговорници размијенили мишљења о досадашњој, али и плановима за будућу сарадњу, а све у циљу унапријеђења рада Комисија, као и заштите и остваривања права корисника на материјално обезбијеђење, додатак за његу и помоћ, личну инвалиднину и накнаду зараде за рад са половином пуног радног времена.

Састанак је резултирао формулисањем циљева, усмјерених на то да се у будућем периоду узме у разматрање и измјена Правилника о медицинским индикацијама за остваривање права на материјално обезбијеђење, додатка за његу и помоћ, личну инвалиднину и накнаду зараде за рад са половином пуног радног времена, и да се на тај начин омогући остваривање предметних права од стране лица која су због ригидности норми, које исти садржи, до сада били ускраћени. Љекари и секретарке Комисија изразили су спремност и вољу да своје послове обављају ефикасно, квалитетно и брзо, а у циљу што учинковитијег остваривања права од стране корисника.

Министарство финансија и социјалног старања ће периодично одржавати састанке са члановима ових Комисија, како би се осигурало да права наших најугроженијих грађана буду заштићена и остварена на најбољи могући начин.

Ministarstvo finansija

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?