Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio generalnog direktora direktoarata za politiku odbrane Ministarstva odbrane Republike Slovenije Tadeja Burgara

Objavljeno: 16.01.2008. 19:50 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je generalnog direktora direktoarata za politiku odbrane Ministarstva odbrane Republike Slovenije Tadeja Burgara. Sastanku je prisustvovao i slovenački vojni ataše general Rade Klisarič.

Ministar Vučinić izrazio je zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i Slovenije, posebno na planu odbrane, i istakao važnost tih odnosa za Crnu Goru na njenom putu u EU i NATO.

Za nas je veoma važno vaše iskustvo na putu evropskih i evroatlantskih integracija, kazao je crnogorski ministar.

Ministar odbrane je uvjeren da će međusobna saradnja dvije zemlje, a posebno tokom aktuelnog predsjedavanja Slovenije u Evropskoj uniji, biti dalje unaprijeđena, i u tom pravcu, očekuje podršku crnogorskim naporima na putu evroatlantskih integracija. Ministar Vučinić ponovio je da je perspektiva zemalja Zapadnog Balkana u integracijama i, na tom putu, naglasio značaj ocjene individualnih napora svake zemlje.

Direktor Burgar kazao je da je jedan od prioriteta slovenačkog Predsjedištva Zapadni Balkan, odnosno približavanje zemalja tog regiona EU i NATO. On je ocijenio saradnju ministarstava odbrane veoma konstruktivnom i iskazao spremnost svoje države da pruži podršku Crnoj Gori na njenom putu u NATO.

Smatram da je Crna Gora uradila mnogo u reformi sistema odbrane i približavanju NATO i na tom putu imate svu našu podršku, kazao je slovenački gost.

On je naglasio da je već dogovorena bilateralna saradnja i da će među prvim konkretnim aktivnostima biti razmjena iskustava u organizaciji i funkcionisanju Centralnog registra za povjerljive podatke, kao i u implementaciji Zakona o zaštiti povjerljivih podataka.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?