Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио генералног директора директоарата за политику одбране Министарства одбране Републике Словеније Тадеја Бургара

Објављено: 16.01.2008. 19:50 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је генералног директора директоарата за политику одбране Министарства одбране Републике Словеније Тадеја Бургара. Састанку је присуствовао и словеначки војни аташе генерал Раде Клисарич.

Министар Вучинић изразио је задовољство сарадњом Црне Горе и Словеније, посебно на плану одбране, и истакао важност тих односа за Црну Гору на њеном путу у ЕУ и НАТО.

За нас је веома важно ваше искуство на путу европских и евроатлантских интеграција, казао је црногорски министар.

Министар одбране је увјерен да ће међусобна сарадња двије земље, а посебно током актуелног предсједавања Словеније у Европској унији, бити даље унапријеђена, и у том правцу, очекује подршку црногорским напорима на путу евроатлантских интеграција. Министар Вучинић поновио је да је перспектива земаља Западног Балкана у интеграцијама и, на том путу, нагласио значај оцјене индивидуалних напора сваке земље.

Директор Бургар казао је да је један од приоритета словеначког Предсједиштва Западни Балкан, односно приближавање земаља тог региона ЕУ и НАТО. Он је оцијенио сарадњу министарстава одбране веома конструктивном и исказао спремност своје државе да пружи подршку Црној Гори на њеном путу у НАТО.

Сматрам да је Црна Гора урадила много у реформи система одбране и приближавању НАТО и на том путу имате сву нашу подршку, казао је словеначки гост.

Он је нагласио да је већ договорена билатерална сарадња и да ће међу првим конкретним активностима бити размјена искустава у организацији и функционисању Централног регистра за повјерљиве податке, као и у имплементацији Закона о заштити повјерљивих података.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?