Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio kineskog ambasadora Li Mančanga

Objavljeno: 05.05.2008. 21:58 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga.

Ministar je upoznao gosta sa aktuelnim reformskim procesima u sistemu odbrane i formiranju nove Vojske Crne Gore. U razgovoru, ministar Vučinič upoznao je kineskog ambasadora sa prioritetima Ministarstva, među kojima su priprema vojnika za učešće u međunarodnim misijama, edukacija, izgradnja stanova za potrebe Vojske i njeno opremanje. On je podsjetio na strateško opredjeljenje Crne Gore za uključenje u evroatlantske integracije i posvećenost saradnji sa zemljama regiona, ali i sa državama koje nijesu dio Sjevernoatlantske alijanse, a posebno sa tradicionalnim prijateljima, među kojima je Kina. On je kazao da je Crna Gora zahvalna na dosadašnjoj podršci, ali i veoma zainteresovana za intenziviranje saradnje sa Kinom. Ministar Vučinić, prihvatio je poziv kineskog ambasadora da predstavnik Ministarstva učestvuje na međunarodnom seminaru, čiji će domćin biti ta zemlja. Na sastanku je bilo riječi i o inicijativi načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore o razmjeni delegacija vojski dvije zemlje.

Kineski ambasador Mančang čestitao je na velikom uspjehu koji je Crna Gora, u kratkom roku, ostvarila u stvaranju Vojske i iskazao uvjerenje da će Crna Gora brzo postati članica NATO, a nakon toga i EU. On je rekao da su Vlada i građani Crne Gore usmjereni ka ukupnom progresu u društvu, što je garancija dobre perspektive. Ambasador je iskazao zadovoljstvo ukupnom saradnjom između Crne Gore i Kine, te otvorenošću u uspostavljanju tješenje saradnje u oblasti odbrane.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?