Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио кинеског амбасадора Ли Манчанга

Објављено: 05.05.2008. 21:58 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга.

Министар је упознао госта са актуелним реформским процесима у систему одбране и формирању нове Војске Црне Горе. У разговору, министар Вучинич упознао је кинеског амбасадора са приоритетима Министарства, међу којима су припрема војника за учешће у међународним мисијама, едукација, изградња станова за потребе Војске и њено опремање. Он је подсјетио на стратешко опредјељење Црне Горе за укључење у евроатлантске интеграције и посвећеност сарадњи са земљама региона, али и са државама које нијесу дио Сјеверноатлантске алијансе, а посебно са традиционалним пријатељима, међу којима је Кина. Он је казао да је Црна Гора захвална на досадашњој подршци, али и веома заинтересована за интензивирање сарадње са Кином. Министар Вучинић, прихватио је позив кинеског амбасадора да представник Министарства учествује на међународном семинару, чији ће домћин бити та земља. На састанку је било ријечи и о иницијативи начелника Генералштаба Војске Црне Горе о размјени делегација војски двије земље.

Кинески амбасадор Манчанг честитао је на великом успјеху који је Црна Гора, у кратком року, остварила у стварању Војске и исказао увјерење да ће Црна Гора брзо постати чланица НАТО, а након тога и ЕУ. Он је рекао да су Влада и грађани Црне Горе усмјерени ка укупном прогресу у друштву, што је гаранција добре перспективе. Амбасадор је исказао задовољство укупном сарадњом између Црне Горе и Кине, те отвореношћу у успостављању тјешење сарадње у области одбране.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?