Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Regionalni inicijalni kurs o sigurnom operativnom rukovanju zalihama konvencionalne municije i skladišnim prostorom

Objavljeno: 07.06.2008. 00:46 Autor: Naslovna strana
Regionalni inicijalni kurs o sigurnom operativnom rukovanju zalihama konvencionalne municije i skladišnim prostorom biće organizovan, od 9. do 13. juna 2008. godine, u kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu. Otvaranje Kursa planirano je u ponedeljak, 9. juna 2008. godine, u 9,00 časova.

Osim pripadnika Vojske Crne Gore na kursu će učestvovati i pripadnici Oružanih snaga iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a namijenjen je operativcima oružanih snaga koji neposredno rukuju zalihama konvencionalne municije i skladišnim kapacitetima, i fokusiraće se na njihovu obuku u primjeni osnovnih standarda NATO-a za bezbjedno skladištenje i transport municije i eksploziva.

Regionalni kurs organizuje Ministarstvo odbrane uz podršku Saveznog ministarstva odbrane Republike Njemačke, Misije OEBS-a i predstavništva UNDP-a u Crnoj Gori. On će doprinijeti definiciji niza sukcesivnih obuka koje imaju za krajnji cilj izgradnju nacionalnih kapaciteta Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije za samostalnu primjenu najsavremenijih standarda u bezbjednom i transparentnom upravljanju zalihama konvecionalne municije, u skladu sa postojećim standardima NATO-a i relevantnim principima i praksom OEBS-a, što će dovesti do snaženja povjerenja i stabilnosti u čitavom regionu.

Na otvaranju učesnicima će se obratiti pomoćnik načelnika Generalštaba za logistiku pukovnik Dragoslav Vuksanović, predstavnik Saveznog ministarstva odbrane Republike Njemačke Wilhem Kuntscher, zamjenik šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Waldemar Figaj i glavni tehnički savjetnik UNDP-a Pierre Surprenant.

Uvodna izlaganja na otvaranju moguće je snimiti, a akreditacije novinara nijesu predviđene.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?