Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Регионални иницијални курс о сигурном оперативном руковању залихама конвенционалне муниције и складишним простором

Објављено: 07.06.2008. 00:46 Аутор: Насловна страна
Регионални иницијални курс о сигурном оперативном руковању залихама конвенционалне муниције и складишним простором биће организован, од 9. до 13. јуна 2008. године, у касарни Милован Шарановић у Даниловграду. Отварање Курса планирано је у понедељак, 9. јуна 2008. године, у 9,00 часова.

Осим припадника Војске Црне Горе на курсу ће учествовати и припадници Оружаних снага из Босне и Херцеговине и Србије, а намијењен је оперативцима оружаних снага који непосредно рукују залихама конвенционалне муниције и складишним капацитетима, и фокусираће се на њихову обуку у примјени основних стандарда НАТО-а за безбједно складиштење и транспорт муниције и експлозива.

Регионални курс организује Министарство одбране уз подршку Савезног министарства одбране Републике Њемачке, Мисије ОЕБС-а и представништва УНДП-а у Црној Гори. Он ће допринијети дефиницији низа сукцесивних обука које имају за крајњи циљ изградњу националних капацитета Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије за самосталну примјену најсавременијих стандарда у безбједном и транспарентном управљању залихама конвеционалне муниције, у складу са постојећим стандардима НАТО-а и релевантним принципима и праксом ОЕБС-а, што ће довести до снажења повјерења и стабилности у читавом региону.

На отварању учесницима ће се обратити помоћник начелника Генералштаба за логистику пуковник Драгослав Вуксановић, представник Савезног министарства одбране Републике Њемачке Wилхем Кунтсцхер, замјеник шефа Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Wалдемар Фигај и главни технички савјетник УНДП-а Пиерре Сурпренант.

Уводна излагања на отварању могуће је снимити, а акредитације новинара нијесу предвиђене.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?