Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: V.d. načelnik Generalštaba VCG viceadmiral Dragan Smardžić učestvuje na seminaru visokih oficira SILK ROAD 2008" u Antaliji, Turska

Objavljeno: 08.07.2008. 23:38 Autor: Naslovna strana
Delegacija Vojske Crne Gore koju predvodi v.d. načelnika Generalštaba viceadmiral Dragan Samardžić danas i sjutra učestvuje na seminaru visokih oficira SILK ROAD 2008" koji se održava u Antaliji, Turska.

Cilj seminara je intenziviranje saradnje i unapređenje razumijevanja globalnih bezbjednosnih pitanja među visokim oficirima zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za saradnju i drugih zemalja članica UN.

Na seminaru učestvuje 189 predstavnika iz 49 država, koje imaju veoma značajne uloge u procesu jačanja mirovnih i bezbjednosnih inicijativa.

Seminar se realizuje kroz četiri sjednice, a teme su strategije globalne bezbjednosti, terorizam, bezbjednost energenata i pomorska bezbjednost.

Tokom seminara, viceadmiral Samardžić imaće više bilaterlnih susreta na visokom nivou.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?