Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: В.д. начелник Генералштаба ВЦГ вицеадмирал Драган Смарџић учествује на семинару високих официра СИЛК РОАД 2008" у Анталији, Турска

Објављено: 08.07.2008. 23:38 Аутор: Насловна страна
Делегација Војске Црне Горе коју предводи в.д. начелника Генералштаба вицеадмирал Драган Самарџић данас и сјутра учествује на семинару високих официра СИЛК РОАД 2008" који се одржава у Анталији, Турска.

Циљ семинара је интензивирање сарадње и унапређење разумијевања глобалних безбједносних питања међу високим официрима земаља чланица НАТО, Партнерства за мир, Медитеранског дијалога, Истанбулске иницијативе за сарадњу и других земаља чланица УН.

На семинару учествује 189 представника из 49 држава, које имају веома значајне улоге у процесу јачања мировних и безбједносних иницијатива.

Семинар се реализује кроз четири сједнице, а теме су стратегије глобалне безбједности, тероризам, безбједност енергената и поморска безбједност.

Током семинара, вицеадмирал Самарџић имаће више билатерлних сусрета на високом нивоу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?