Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio novoimenovanog rezidentnog predstavnika UNDP i koordinatora aktivnosti Ujedinjenih Nacija u Crnoj Gori Aleksandra Avanesova

Objavljeno: 30.07.2008. 00:45 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas novoimenovanog rezidentnog predstavnika UNDP i koordinatora aktivnosti UN u Crnoj Gori Aleksandra Avanesova.

Ministar je poželio dobrodošlicu i uspiješan rad novoimenovanom predstavniku UNDP i UN, te izrazio uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja biti nastavljena. On je podsjetio da je uz podršku UNDP-a i OEBS-a obezbijeđeno oko 50% potrebnih finansijskih sredstava za realizaciju Programa demilitarizacije Crne Gore (MONDEM). Crnogorski ministar ocijenio je rješavanje problema viškova naoružanja i vojne opreme kao prioritet u reformi sistema odbrane i izgradnji nove Vojske Crne Gore. Posvećeni smo da, u saradnji sa UNDP-em, OEBS-om i međunarodnim donatorima, nastavimo realizaciju MONDEM programa, istakao je ministar Vučinić.

Izražavajući zadovoljstvo dolaskom u Crnu Goru, gospodin Avanesov je izrazio uvjerenje da će dosadašnja konstruktivna saradnja biti dalje unaprijeđena. Istakao je posvećenost UNDP-a uspješnom nastavku realizacije MONDEM-a i značaj veoma transparentnog odnosa Ministarstva odbrane prema problemu viškova vojne opreme. Veoma cijenimo posvećenost Ministarstva odbrane u realizaciji MONDEM projekta i bez te posvećenosti taj projekat ne bi bio tako uspješan, kazao je Avanesov. On je naglasio da MONDEM projekat nije samo projekat demilitarizacije, već i izgradnje crnogorskih kapaciteta za sigurno skladištenje naoružanja i municije.

Zajednički je konstatovano da je veoma važno nastaviti sa podizanjem svijesti građana o problemu oslobađanja viškova naoružanja i municije, čime bi bilo otklonjeno nerazumijevanje javnosti u vezi sa tim projektom. U tom kontekstu je zaključeno da bi sa razvojem nacionalnih kapaciteta, Crna Gora bila osposobljena da ubuduće sama rješava zalihe zastarjele i prekobrojne vojne opreme.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?