Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио новоименованог резидентног представника УНДП и координатора активности Уједињених Нација у Црној Гори Александра Аванесова

Објављено: 30.07.2008. 00:45 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас новоименованог резидентног представника УНДП и координатора активности УН у Црној Гори Александра Аванесова.

Министар је пожелио добродошлицу и успијешан рад новоименованом представнику УНДП и УН, те изразио увјерење да ће досадашња успјешна сарадња бити настављена. Он је подсјетио да је уз подршку УНДП-а и ОЕБС-а обезбијеђено око 50% потребних финансијских средстава за реализацију Програма демилитаризације Црне Горе (МОНДЕМ). Црногорски министар оцијенио је рјешавање проблема вишкова наоружања и војне опреме као приоритет у реформи система одбране и изградњи нове Војске Црне Горе. Посвећени смо да, у сарадњи са УНДП-ем, ОЕБС-ом и међународним донаторима, наставимо реализацију МОНДЕМ програма, истакао је министар Вучинић.

Изражавајући задовољство доласком у Црну Гору, господин Аванесов је изразио увјерење да ће досадашња конструктивна сарадња бити даље унапријеђена. Истакао је посвећеност УНДП-а успјешном наставку реализације МОНДЕМ-а и значај веома транспарентног односа Министарства одбране према проблему вишкова војне опреме. Веома цијенимо посвећеност Министарства одбране у реализацији МОНДЕМ пројекта и без те посвећености тај пројекат не би био тако успјешан, казао је Аванесов. Он је нагласио да МОНДЕМ пројекат није само пројекат демилитаризације, већ и изградње црногорских капацитета за сигурно складиштење наоружања и муниције.

Заједнички је констатовано да је веома важно наставити са подизањем свијести грађана о проблему ослобађања вишкова наоружања и муниције, чиме би било отклоњено неразумијевање јавности у вези са тим пројектом. У том контексту је закључено да би са развојем националних капацитета, Црна Гора била оспособљена да убудуће сама рјешава залихе застарјеле и прекобројне војне опреме.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?