Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Brisel: Održan ekspertski sastanak u cilju usaglašavanja Individualnog programa za partnerstvo (IPP) za 2009/2010. godinu između Crne Gore i NATO

Objavljeno: 10.12.2008. 20:15 Autor: Naslovna strana
U Briselu je danas održan ekspertski sastanak u cilju usaglašavanja Individualnog programa za partnerstvo (IPP) za 2009/2010. godinu između Crne Gore i NATO. Interresornu delegaciju Crne Gore predvodio je kapetan bojnog broda Branislav Keković, šef Odsjeka za strategijsko planiranje odbrane u Ministarstvu odbrane Crne Gore.

IPP-om za 2009/2010. godinu previđeno je učešće na 47 aktivnosti sa 71 učesnikom iz nadležnih ministarstava Crne Gore, od kojih se najveći broj aktivnosti odnosi na Vojsku Crne Gore.

Individualni program za partnerstvo (Individual Partnership Program - IPP) čine aktivnosti koje sve zemlje preduzimaju tokom perioda od dvije godine. Aktivnosti se odabiraju iz Evroatlantskog partnerskog radnog programa (EPWP), a odnose se, između ostalog, na civilno-vojne odnose, obrazovanje, upravljanje kriznim situacijama, komunikacione i informacione sisteme, zaštitu vazdušnog prostora i dr. Sve države članice i partneri u saradnji sa NATO biraju učešće u aktivnostima koje najviše mogu doprinijeti prilagođavanju svojih sistema odbrane zahtjevima NATO, u saglasnosti sa ciljevima iznijetim u Prezentacionom dokumentu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?