Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Брисел: Одржан експертски састанак у циљу усаглашавања Индивидуалног програма за партнерство (ИПП) за 2009/2010. годину између Црне Горе и НАТО

Објављено: 10.12.2008. 20:15 Аутор: Насловна страна
У Бриселу је данас одржан експертски састанак у циљу усаглашавања Индивидуалног програма за партнерство (ИПП) за 2009/2010. годину између Црне Горе и НАТО. Интерресорну делегацију Црне Горе предводио је капетан бојног брода Бранислав Кековић, шеф Одсјека за стратегијско планирање одбране у Министарству одбране Црне Горе.

ИПП-ом за 2009/2010. годину превиђено је учешће на 47 активности са 71 учесником из надлежних министарстава Црне Горе, од којих се највећи број активности односи на Војску Црне Горе.

Индивидуални програм за партнерство (Индивидуал Партнерсхип Програм - ИПП) чине активности које све земље предузимају током периода од двије године. Активности се одабирају из Евроатлантског партнерског радног програма (ЕПWП), а односе се, између осталог, на цивилно-војне односе, образовање, управљање кризним ситуацијама, комуникационе и информационе системе, заштиту ваздушног простора и др. Све државе чланице и партнери у сарадњи са НАТО бирају учешће у активностима које највише могу допринијети прилагођавању својих система одбране захтјевима НАТО, у сагласности са циљевима изнијетим у Презентационом документу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?