Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio direktora za bezbjednosnu politiku Ministarstva odbrane Austrije general-majora Johana Puhera

Objavljeno: 12.12.2008. 02:39 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je direktora za bezbjednosnu politiku Ministarstva odbrane Austrije general-majora Johana Puhera.

Ministar Vučinić istakao je zadovoljstvo dosadašnjom veoma dobrom saradnjom Crne Gore sa Austrijom u oblasti odbrane i izrazio zahvalnost na podršci te zemlje u sprovođenju reformi i transformaciji crnogorske Vojske. On je kazao da je Crna Gora jasno opredijeljena za intenziviranje procesa evropskih i evroatlantskih integracija i da je u tom smislu važna dalja podrška Austrije.

"Dobijanje Akcionog plana za članstvo u NATO na narednom samitu bilo bi veoma ohrabrujuće za dalje reforme u sistemu odbrane i ukupno društvu", kazao je ministar Vučinić.

Podsjećajući na veoma korisnu saradnju u alpinističkoj obuci i učenju njemačkog jezika, naglašen je značaj dogovorene bilateralne saradnje za narednu godinu.

General Puher je međusobnu saradnju ocijenio kao veoma dobru i prenio spremnost da se ta saradnja i ubuduće unaprijedi. Austrijski zvaničnik je kazao da njegova zemlja podržava članstvo Crne Gore u NATO, ističući njihovu spremnost da prenesu bogata iskustva stečena u okviru Partnerstva za mir.

"Austrija smatra da bi članstvo u NATO za sve zemlje ovog regiona donijelo stabilnost i bezbjednost", poručio je austrijski general.

On je zaključio da je ideja jačanja regionalne saradnje na prostoru zapadnog Balkana veoma važna za njegovu stabilnost. U cilju daljeg jačanja saradnje, general Puher je najavio posjetu ministra odbrane Austrije Crnoj Gori tokom naredne godine.

Tokom današnje posjete, pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović i general Puher potpisali su Plan bilaterlane saradnje za 2009. godinu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?