Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио директора за безбједносну политику Министарства одбране Аустрије генерал-мајора Јохана Пухера

Објављено: 12.12.2008. 02:39 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је директора за безбједносну политику Министарства одбране Аустрије генерал-мајора Јохана Пухера.

Министар Вучинић истакао је задовољство досадашњом веома добром сарадњом Црне Горе са Аустријом у области одбране и изразио захвалност на подршци те земље у спровођењу реформи и трансформацији црногорске Војске. Он је казао да је Црна Гора јасно опредијељена за интензивирање процеса европских и евроатлантских интеграција и да је у том смислу важна даља подршка Аустрије.

"Добијање Акционог плана за чланство у НАТО на наредном самиту било би веома охрабрујуће за даље реформе у систему одбране и укупно друштву", казао је министар Вучинић.

Подсјећајући на веома корисну сарадњу у алпинистичкој обуци и учењу њемачког језика, наглашен је значај договорене билатералне сарадње за наредну годину.

Генерал Пухер је међусобну сарадњу оцијенио као веома добру и пренио спремност да се та сарадња и убудуће унаприједи. Аустријски званичник је казао да његова земља подржава чланство Црне Горе у НАТО, истичући њихову спремност да пренесу богата искуства стечена у оквиру Партнерства за мир.

"Аустрија сматра да би чланство у НАТО за све земље овог региона донијело стабилност и безбједност", поручио је аустријски генерал.

Он је закључио да је идеја јачања регионалне сарадње на простору западног Балкана веома важна за његову стабилност. У циљу даљег јачања сарадње, генерал Пухер је најавио посјету министра одбране Аустрије Црној Гори током наредне године.

Током данашње посјете, помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић и генерал Пухер потписали су План билатерлане сарадње за 2009. годину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?