Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić uručio je Medalju za zasluge vojnom atašeu SAD majoru Dejvidu Niču

Objavljeno: 16.01.2009. 20:05 Autor: Naslovna strana
Na osnovu Ukaza Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, ministar odbrane Boro Vučinić uručio je danas državno odlikovanje Medalju za zasluge odbrambenom i vojnom atašeu Sjedinjenih Američkih Država majoru Dejvidu Niču.

Odlikovanje je majoru Niču dodijeljeno za posebne zasluge u razvijanju prijeteljskih odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore, a uoči završetaka njegove vojno-diplomatske dužnosti u Crnoj Gori.

Tom prilikom, ministar Vučinić je iskazao veliko zadovoljstvo što je visoko državno odlikovanje uručeno majoru Niču, koji je tokom svog mandata značajno doprinio intenziviranju saradnje između dvije države, a posebno u oblasti odbrane i vojske.

Major Nič je svojim nesebičnim zalaganjem unaprijedio odnose između dvije prijateljske države i dao svoj doprinos ukupnom progresu sektora odbrane u Crnoj Gori", kazao je ministar Vučinić.

Crnogorski ministar odbrane zahvalio se odlazećem američkom vojnom atašeu na kvalitetnoj saradnji i izrazio uvjerenje da će saradnja sa dolazećim vojnim predstavnikom SAD biti i dalje veoma uspješna.

Major Nič je zahvalio predsjedniku Vujanoviću na izuzetnoj počasti koja mu je ukazana.

Siguran sam da će odlično partnerstvo između naših vojnih snaga i naših država nastaviti da se razvija i u budućnosti", kazao je major Nič.

Na osnovu Zakona o državnim odlikovanjima i priznanjima, Medalja za zasluge dodjeljuje se za zasluge u izvršavanju povjerenih zadataka koji posebno doprinose prijateljskim odnosima između Crne Gore i drugih država.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?