Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић уручио је Медаљу за заслуге војном аташеу САД мајору Дејвиду Ничу

Објављено: 16.01.2009. 20:05 Аутор: Насловна страна
На основу Указа Предсједника Црне Горе Филипа Вујановића, министар одбране Боро Вучинић уручио је данас државно одликовање Медаљу за заслуге одбрамбеном и војном аташеу Сједињених Америчких Држава мајору Дејвиду Ничу.

Одликовање је мајору Ничу додијељено за посебне заслуге у развијању пријетељских односа између Сједињених Америчких Држава и Црне Горе, а уочи завршетака његове војно-дипломатске дужности у Црној Гори.

Том приликом, министар Вучинић је исказао велико задовољство што је високо државно одликовање уручено мајору Ничу, који је током свог мандата значајно допринио интензивирању сарадње између двије државе, а посебно у области одбране и војске.

Мајор Нич је својим несебичним залагањем унаприједио односе између двије пријатељске државе и дао свој допринос укупном прогресу сектора одбране у Црној Гори", казао је министар Вучинић.

Црногорски министар одбране захвалио се одлазећем америчком војном аташеу на квалитетној сарадњи и изразио увјерење да ће сарадња са долазећим војним представником САД бити и даље веома успјешна.

Мајор Нич је захвалио предсједнику Вујановићу на изузетној почасти која му је указана.

Сигуран сам да ће одлично партнерство између наших војних снага и наших држава наставити да се развија и у будућности", казао је мајор Нич.

На основу Закона о државним одликовањима и признањима, Медаља за заслуге додјељује се за заслуге у извршавању повјерених задатака који посебно доприносе пријатељским односима између Црне Горе и других држава.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?