Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Sastanak sa ambasadorima i vojnim atešima zemalja NATO

Objavljeno: 04.02.2009. 23:46 Autor: Naslovna strana
Sastanak sa ambasadorima i vojnim atešima zemalja članica NATO akreditovanih u Crnoj Gori, koji je organizovalo Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova, održan je danas u Podgorici. Sastanak je organizovan povodom nedavne posjete NATO tima za usaglašavanje PARP procjene.



Tokom uvodnog izlaganja, ministar odbrane Boro Vučinić ocijenio da je Ministarstvo odbrane postiglo značajne rezultate na planu reformi sistema odbrane, što predstavlja, kako je kazao, dobru osnovu za buduće korake na njenom evroatlantskom putu.



"Očekujemo da će se naši individualni napori prepoznati od strane naših partnera u NATO-u i da će se na osnovu njihovog vrednovanja odlučivati o našoj aplikaciji za Akcioni plan za članstvo - MAP", kazao je ministar odbrane.



On je uvjeren da će na narednom Samitu NATO biti dobrih vijesti za Crnu Goru i ponovio odlučnost Vlade da nastavi intenzivne aktivnosti na putu evroatlantskih integracija. Takođe, naglasio je značaj dalje implementacije Komunikacione strategije i podizanja nivoa informisanoti crnogorskih građana o članstvu u NATO.



U nastavku sastanka, prisutnim ambasadorima i vojnim izaslanicima, obratio se pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović koji je predstavio rezultate reformi u sistemu odbrane, kao i uspostavljenu međunarodnu saradnju.



Takođe, v.d. političkog direktora Ministarstva inostranih poslova Vesko Garčević govorio je o realizaciji Individualnog akcionog plana partnerstva IPAP, ističući značaj saradnje sa NATO-m kroz program Partnerstva za mir.



Gostima su se obratili i direktor Direkcije za EU i NATO Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Pejović i šef Odsjeka za strateško planiranje Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Branislav Keković, koji su govorili o Intenziviranom dijalogu, Procesu planiranja i revizije PARP i Individualnom programu partnerstva IPP.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?