Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Састанак са амбасадорима и војним атешима земаља НАТО

Објављено: 04.02.2009. 23:46 Аутор: Насловна страна
Састанак са амбасадорима и војним атешима земаља чланица НАТО акредитованих у Црној Гори, који је организовало Министарство одбране, у сарадњи са Министарством иностраних послова, одржан је данас у Подгорици. Састанак је организован поводом недавне посјете НАТО тима за усаглашавање ПАРП процјене.



Током уводног излагања, министар одбране Боро Вучинић оцијенио да је Министарство одбране постигло значајне резултате на плану реформи система одбране, што представља, како је казао, добру основу за будуће кораке на њеном евроатлантском путу.



"Очекујемо да ће се наши индивидуални напори препознати од стране наших партнера у НАТО-у и да ће се на основу њиховог вредновања одлучивати о нашој апликацији за Акциони план за чланство - МАП", казао је министар одбране.



Он је увјерен да ће на наредном Самиту НАТО бити добрих вијести за Црну Гору и поновио одлучност Владе да настави интензивне активности на путу евроатлантских интеграција. Такође, нагласио је значај даље имплементације Комуникационе стратегије и подизања нивоа информисаноти црногорских грађана о чланству у НАТО.



У наставку састанка, присутним амбасадорима и војним изасланицима, обратио се помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић који је представио резултате реформи у систему одбране, као и успостављену међународну сарадњу.



Такође, в.д. политичког директора Министарства иностраних послова Веско Гарчевић говорио је о реализацији Индивидуалног акционог плана партнерства ИПАП, истичући значај сарадње са НАТО-м кроз програм Партнерства за мир.



Гостима су се обратили и директор Дирекције за ЕУ и НАТО Министарства иностраних послова Александар Пејовић и шеф Одсјека за стратешко планирање Министарства одбране капетан бојног брода Бранислав Кековић, који су говорили о Интензивираном дијалогу, Процесу планирања и ревизије ПАРП и Индивидуалном програму партнерства ИПП.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?